Aankoopmakelaar

De aankoopmakelaar gaat met je mee

€ 1.899,-

Exclusief € 345,- opstartkosten

Hoe werkt het?

Wat doet een aankoopmakelaar?

Een huis kopen doe je maar een of twee keer in je leven. Te weinig om er echt ervaring in te krijgen. Zie je er tegenop om veel zelf te doen? Voor de professionele aankoopmakelaar is het kopen van huizen dagelijks werk. Jouw aankoopmakelaar neemt jou de meer ingewikkelde onderdelen van het kopen van je nieuwe huis uit handen.

De aankoopmakelaar van de Huizenkoning handelt altijd in alleen jouw belang. Het is een ervaren makelaar die alles voor jou regelt. De Huizenkoning vraagt daarvoor een vast tarief, zonder kleine lettertjes of andere onaangename verrassingen. 

Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken? Bel ons nu!

Jouw makelaar

Je vindt onze makelaars door heel Zuid-Holland Klik hier om te zien wie er bij jou in de buurt actief is.

Altijd paraat

Behalve makelaars, bestaat ons team uit juridisch medewerkers en adviseurs. Het hele team is op de hoogte van de verkoop van jouw huis en kan jouw vragen beantwoorden.

Hoe koop je een huis samen met de Huizenkoning?

Sta sterk op een overspannen markt

De woningmarkt is momenteel flink oververhit wat het lastig maakt om het huis van je dromen te kopen. Huizenkoning houdt dagelijks alles over de woningmarkt in de gaten. Wij weten wat een huis werkelijk waard is en welke details van belang zijn zowel voor de prijs als voor jouw woongenot.

De meeste woningen boven vraagprijs verkocht

Wanneer de woningmarkt normaal is, is de vraagprijs hoger dan het bedrag waarvoor de woning uiteindelijk verkocht wordt. Met de oververhitte woningmarkt waar we nu mee te maken hebben is dat andersom: de vraagprijs is een minimumprijs en degene die het hoogste bedrag daarboven biedt, koopt het huis. Wat je moet bieden om het huis te pakken te krijgen, is een kunst apart. Huizenkoning doet dit kunstje dagelijks en daarom is jouw kans groter wanneer je een aankoopmakelaar inschakelt.

Hulp bij het kopen van een woning

Onderzoek heeft uitgewezen dat ongeveer de helft van de mensen die op zoek zijn naar een nieuwe woning, dat met een aankoopmakelaar wil doen. Zij doen dat omdat ze zich realiseren dat ze zonder aankoopmakelaar weinig kans op de huizenmarkt maken. Het is juist de kennis en ervaring van de professionele aankoopmakelaar die ervoor zorgt dat mensen ook nu hun droomhuis kunnen kopen.

Ook een aankoopmakelaar buiten de Randstad

De woningmarkt is het meest oververhit in de Randstad en met name in de grote steden. Maar omdat mensen steeds vaker thuiswerken, is er een grote trek naar de andere provincies waardoor de woningmarkt daar ook steeds ingewikkelder wordt. Zelfs in Friesland of Groningen maak je tegenwoordig meer kans om die prachtige woonboerderij te bemachtigen wanneer je een aankoopmakelaar inschakelt.

Zoeken naar je droomhuis en onderhandelen

Natuurlijk kan jij iedere avond heel Funda afstruinen. Toch is er een reële kans dat je jouw droomhuis nog mist. Een aankoopmakelaar kan je daar wel op wijzen. Misschien staat jouw toekomstige thuis net buiten de regio waar je zoekt of staat het onder een andere omschrijving. Huizenkoning heeft ook een eigen netwerk. In dit netwerk kan jouw huis te koop komen en weet jij ervan nog voor het op Funda komt, of zelfs wanneer het helemaal nooit op Funda komt.

Het onderhandelen over de prijs en de voorwaarden is iets waar iedere koper tegenop ziet. Terecht, want juist op de huidige woningmarkt is het essentieel met het juiste bod te komen. Jouw professionele aankoopmakelaar heeft voldoende ervaring om goed in te kunnen schatten met welk bod jij de beste kans maakt, zonder dat je teveel betaalt.

Wat wij voor je doen

De aankoopmakelaar van Huizenkoning  gaat met je mee wanneer je het huis dat jij op Funda gevonden hebt, gaat bekijken. Twee zien meer dan een en wij letten op andere dingen dan jij. Onze makelaar heeft van te voren alle informatie opgezocht over de woning wat betreft de waarde en de staat. 

Van te voren zoeken wij alles op wat we kunnen vinden: hoeveel andere mensen zijn op zoek in dezelfde buurt, de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de buurt, de vierkantemeterprijs in die buurt, etc. Met die gegevens kunnen wij vrij nauwkeurig bepalen wat de reële verkoopprijs van het huis is.  

Terwijl jij het huis bekijkt, zoekt ons juridische team uit of de kadastrale gegevens kloppen, waar de erfscheiding precies loopt, bij appartementen controleren ze het appartementsrecht, het beheer van de Vereniging van Eigenaren etc.  Jouw makelaar van De Huizenkoning controleert de technische gegevens en de bouwkundige staat van de woning.

Is het huis dat we samen bekeken hebben jouw droomwoning, dan kan je een bod uitbrengen. Samen besluiten wat het openingsbod is en hoe we daarna te werk gaan. Wanneer alles duidelijk is geven wij jouw bod door aan de verkoper.

Namens jou voert de makelaar van Huizenkoning de onderhandelingen. De uiteindelijke prijs is het belangrijkste onderdeel, maar het gaat ook over de voorwaarden en de opleveringstermijn. Jouw makelaar is een ervaren onderhandelaar die het beste resultaat weet te bereiken. 

Wanneer jij en de verkoper het met elkaar eens zijn, volgt het tekenen van de koopovereenkomst. Voordat jij tekent, checkt ons juridische team ieder woord en ieder detail. Zo weet jij zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan.

In de koopovereenkomst staan diverse termijnen vermeld, zoals wanneer de financiering rond moet zijn en de datum van oplevering. Die data komen bij ons in de agenda en we herinneren je er tijdig aan wanneer de volgende datum eraan komt. Heb je vragen, dan kan je ons altijd bellen.

Vlak voor je naar de notaris gaat om de sleutel van je nieuwe woning in ontvangst te nemen, gaan we nog even bij het huis kijken: is het inderdaad leeg en schoon, staan de spullen er die je overgenomen hebt, is de staat van huis precies zoals afgesproken in de koopovereenkomst.

Het kopen van een huis doe je niet in uurtje tijdens de lunch. Gedurende het hele proces, ook al duurt het weken of maanden, kan je ons bellen, mailen of appen met vragen, twijfels en opmerkingen.

Aankoopmakelaar

De aankoopmakelaar gaat met je mee

€ 1.899,-

exclusief € 345,- opstartkosten

Liever zelf de rondleidingen doen?

Wil je zelf de potentiële kopers van je huis ontmoeten? Natuurlijk kan dat!

Persoonlijk contact

Je persoonlijke adviseur begeleidt je door het hele proces en een team van deskundigen staat altijd voor je klaar.

Daniel Tonen

Oprichter

Iwona van Katwijk

Manager Huizenkoning Makelaars