Aankoopadviseur

Je nieuwe huis kopen zoals jij dat wilt

€ 599

Inclusief € 345,- opstartkosten

Wat doet een aankoopadviseur?

Het kopen van een huis is waarschijnlijk de grootste aankoop die je ooit gaat doen. Dat moet daarom in één keer goed gaan. Daarom wil je er wel professionele hulp bij, maar daar wil je niet teveel geld aan uitgeven. Met de online en telefonische begeleiding van de Huizenkoning krijg je voldoende ondersteuning om veel zelf te doen.

Jouw makelaar

Je vindt onze makelaars door heel Zuid-Holland en dus ook in jouw regio. Klik hier om te zien wie er bij jou in de buurt actief is.

Altijd paraat

Behalve makelaars, bestaat ons team uit juridisch medewerkers en adviseurs. Het hele team is op de hoogte van de verkoop van jouw huis en kan jouw vragen beantwoorden.

1. Zoek jouw droomhuis

De beslissing om een huis te kopen neem je nooit opeens. Waarschijnlijk kijk je al een tijdje regelmatig op Funda en andere huizensites om een beeld te krijgen van wat je zou willen en wat er mogelijk is. 

2. Bezichtigen

Op een gegeven moment zie je dat ene huis voorbij komen waarvan je denkt dat dat wel eens jouw droomhuis zou kunnen zijn. Je maakt een afspraak voor een bezichtiging. Wij gaan dan niet met je mee, maar vertellen je wel precies waar je naar moet kijken. Naderhand kan je ons altijd bellen om te overleggen of om gewoon even met je mee te denken.

Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken? Bel ons nu!

3. Wat is de woning waard

Wanneer je het huis dat je wilt kopen gevonden hebt, dan neem je contact met ons op. Wij hebben alle gegevens die meetellen bij het bepalen van de prijs van een huis. Wij weten voor welke prijs vergelijkbare huizen in de buurt verkocht zijn en we kennen de prijs per vierkante meter. Met al deze informatie kunnen we jou helpen bepalen wat een goed bod zou zijn en hoe je het beste de onderhandelingen in kan gaan.

4. Jouw bieding

Je weet het zeker, je gaat proberen dit huis voor de beste prijs te kopen. We bellen nog een keer uitgebreid en sturen je onze tips en trucs waardoor je heel zeker weet dat je niks vergeet. Je belt zelf met de makelaar van de verkoper om het bod dat we samen bepaald hebben uit te brengen.

5. De prijsonderhandelingen

Nadat jij jouw bod hebt uitgebracht, komt de makelaar van de verkoper meestal terug met een tegenbod. Gewoonlijk gaat dat een paar keer heen en weer. Wij begeleiden je vanaf het eerste moment. Het gaat jou en ons er vanaf nu om dat we uitkomen op de beste deal. Bij de ene koper concentreren we op de prijs, bij de andere op de voorwaarden en bij een derde op de opleveringstermijn. Onze begeleiding is precies afgestemd op wat jij belangrijk vindt, zodat jij kunt onderhandelen naar een overeenkomst zoals jij hem wil. 

Zie je hier tegenop? Kijk dan naar ons aanbod om je huis te kopen met de hulp van een aankoopmakelaar

6. De koopovereenkomst en het vervolg

Wanneer je met de verkoper tot een prijs, aanvullende voorwaarden en een opleveringstermijn bent gekomen, dan zorgt de makelaar van de verkoper voor een koopovereenkomst. Wij zullen deze koopovereenkomst helemaal nakijken. Zijn er andere juridische of financiële stukken, zoals documentatie van een Vereniging van Eigenaren, dan nemen wij die ook in detail door. Jouw hele verkoopproces komt bij ons in de agenda, zodat we je tijdig kunnen herinneren aan de belangrijke data.

Wat jouw aankoopadviseur doet

Avond aan avond struin je Funda en de andere huizensites af. Regelmatig ontvang je van de Huizenkoning als eerste de nieuwe woningen die in de verkoop komen. Zie je eindelijk een woning waar jij belangstelling voor hebt, vraag dan via jouw online pagina op de site van de Huizenkoning.nl om een woninganalyse. Jouw aankoopadviseur zoekt alle beschikbare gegevens van de woning en de buurt bij elkaar en neemt dan contact met je op. Tijdens een gesprek, telefonisch of per videocall nemen jullie de woning in detail door. De aankoopadviseur zal je helpen je eerste bod te bepalen en adviseert je hoe je dat moet uitbrengen. Voor de aanbetaling van € 395,- die je in het begin hebt gedaan, mag je vijf woninganalyses laten maken. Heb je er meer nodig, dan kan je voor € 195,- nog vijf woningen laten analyseren.

Wanneer je het huis dat je wilt kopen gevonden hebt, dan neem je contact met ons op. Wij hebben alle gegevens die meetellen bij het bepalen van de prijs van een huis. Wij weten voor welke prijs vergelijkbare huizen in de buurt verkocht zijn en we kennen de prijs per vierkante meter. Met al deze informatie kunnen we bepalen wat een goed bod zou zijn en hoe je het beste de onderhandelingen in kan gaan.

Je weet het zeker, je gaat proberen dit huis voor de beste prijs te kopen. We bellen nog een keer uitgebreid en sturen je onze tips en trucs waardoor je heel zeker weet dat je niks vergeet. Je belt zelf met de makelaar van de verkoper om je bod uit te brengen.

Zijn er andere juridische of financiële stukken, zoals documentatie van een Vereniging van Eigenaren, dan neemt ons juridische team die in detail door.

Nadat jij jouw bod hebt uitgebracht, komt de makelaar van de verkoper meestal terug met een tegenbod. Gewoonlijk gaat dat een paar keer heen en weer. Wij begeleiden je vanaf het eerste moment. Het gaat jou en ons er vanaf nu om dat we uitkomen op de beste deal. Bij de ene koper concentreren we op de prijs, bij de andere op voorwaarden en bij een derde op opleveringstermijn. Onze begeleiding is precies afgestemd op wat jij belangrijk vindt, zodat jij kunt onderhandelen naar een overeenkomst zoals jij hem hebben wil. 

Wanneer je met de verkoper tot een prijs, aanvullende voorwaarden en een opleveringstermijn bent gekomen, zorgt de makelaar van de verkoper voor een koopovereenkomst. Wij zullen deze koopovereenkomst helemaal nakijken zodat jij alleen maar hoeft te tekenen.

Jouw hele verkoopproces komt bij ons in de agenda, zodat we je tijdig kunnen herinneren aan de belangrijke data zoals het verlopen van de ontbindende voorwaarden en de afspraak bij de notaris. Natuurlijk kan je ons ook in deze fase van de aankoop van jouw huis bellen met vragen.

Wanneer je je bij de Huizenkoning aanmeldt, krijg je de contactgegevens van jouw adviseur. Jouw adviseur hoeft het niet alleen te doen: ons hele team heeft toegang tot jouw dossier zodat jij altijd onmiddellijk antwoord krijgt op jouw vragen.

Aankoopadviseur

Je nieuwe huis kopen zoals jij dat wilt

€ 599,-

inclusief € 345,- opstartkosten

Verkoop zelf

Wil je zelf de potentiële kopers van je huis ontmoeten? Natuurlijk kan dat!

Persoonlijk contact

Je persoonlijke adviseur begeleidt je door het hele proces en een team van deskundigen staat altijd voor je klaar.

Daniel Tonen

Oprichter

Iwona van Katwijk

Manager Huizenkoning Makelaars