Verkoop zelf

Jij verzorgt de rondleidingen, wij doen de rest

€ 1.199

Exclusief € 345,- opstartkosten

Je nieuwe huis kopen zoals jij dat wilt

Een van de grootste beslissingen in je leven is het kopen van een nieuw huis. Een belangrijk moment, want er komt veel geld bij kijken. Daarom wil je daar hulp bij en het liefste hulp die niet al teveel kost. Bij de Huizenkoning bepaal jij hoeveel hulp je willen hebben.

Woningwaarde berekenen

Bereken wat je bespaart

Bij de verkoop van een huis berekent de makelaar vaak een percentage van de prijs waarvoor het huis verkocht is: courtage. De Huizenkoning vindt dat niet eerlijk omdat je dan pas na de verkoop weet wat de makelaar gekost heeft. Wij rekenen een vast tarief en sturen na verkoop de rekening. Wat je bespaart wanneer je zelf potentiële kopers rondleidt, kun je hier uitrekenen.

De vijf fasen van verkoop

Waarom Huizenkoning?

Wanneer je zelf op Funda zit te kijken, kijk jij ook vooral naar de foto’s en pas als je daar iets in ziet, lees je de tekst. Woningen fotograferen voor Funda is inmiddels echt een vak apart. De Huizenkoning laat woningen daarom altijd fotograferen door een professional die ervoor zorgt dat jouw huis prachtig op Funda komt te staan. De fotograaf maakt:

  • Professionele fotoreportage
  • 360° foto’s
  • Slideshow (video)
  • Interactieve 2D en 3D plattegronden

De fotograaf maakt een meetrapport van jouw huis op basis van de NEN2580 meetnorm. Van dit meetrapport worden de 2D en 3D plattegronden gemaakt die je vaak op Funda ziet.

Funda Compleet
Funda berekent extra kosten voor het plaatsen van de video met de foto’s en de 360° foto’s. Die extra kosten, € 95, moeten we jou natuurlijk doorberekenen. 

Het is belangrijk van tevoren goed door te spreken hoe jij en de makelaar jouw huis gaan verkopen.

Natuurlijk is het belangrijk de prijs nauwkeurig te bepalen, maar ook hoe je jouw huis noemt in de tekst: is het een starterswoning, is het instapklaar of noem je het misschien een idyllisch gelegen woonstee? Samen bepalen we hoe we jouw woning gaan verkopen. Wij zetten jouw huis op Funda en wij stellen het  NVM-zoekersbestand op de hoogte. Wij zorgen ervoor dat iedereen weet dat jouw huis te koop staat!

De fotograaf die jouw huis komt fotograferen, meet ook het hele huis op en maakt daar een officieel meetrapport van. Natuurlijk krijg jij hier een exemplaar van. Op basis van dit meetrapport volgens NEN 2580 norm maakt de fotograaf 2D en 3D plattegronden die wij op Funda plaatsen.

Iedereen die op zoek gaat naar een nieuw huis, kijkt eerst op Funda. Daarom wil jij dat wanneer jij jouw huis gaat verkopen, dat het op Funda staat. Zelf kan je jouw huis niet op Funda zetten, want Funda is opgericht door de NVM en alleen toegankelijk voor aangesloten makelaars. Wij als Huizenkoning zijn aangesloten op Funda en zorgen ervoor dat jouw huis zo snel mogelijk op Funda komt. Zodra jouw huis op Funda staat wordt het ook bij alle aangesloten NVM makelaars onder de aandacht gebracht. Zo worden alle actieve zoekers direct op de hoogte gesteld.

En dan is daar dat moment dat een potentiële koper een bod uitbrengt op jouw huis. Meestal zal hij dat doen via de knop ‘doe een bod’ op jouw persoonlijke pagina op Huizenkoning.nl. Zodra die knop is ingedrukt, gaat er meteen bij ons een belletje rinkelen. Onze makelaar neemt contact op met de potentiële koper en beantwoordt zijn vragen. Daarna belt de makelaar jou om het bod van de koper te bespreken. In vrijwel alle gevallen adviseert jouw makelaar je over de volgende stappen. Dat kan zijn op het gebied van de prijs, maar ook over de ontbindende voorwaarden en de datum van overdracht.

Op een gegeven moment zijn jij en de koper eruit: je huis is verkocht. Op dat moment stellen wij, jouw makelaar én ons juridische team, de koopovereenkomst op. Je bent zelf aanwezig bij de opleveringsinspectie en het bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte en het overhandigen van de sleutels. Wij kijken natuurlijk wel over je schouder mee en je kunt ons altijd bellen. Ons werk is pas klaar wanneer de hele verkoop is afgerond.

Natuurlijk wil je geen gezeur achteraf. Daarom kijkt ons juridische team van het begin tot het eind met jou en onze makelaar mee. Zij weten precies welke eisen de wet stelt en welk documenten er nodig zijn. Niet onbelangrijk: zij hebben ervaring met juridische taal en kunnen de officiële juridische stukken goed beoordelen. Natuurlijk beantwoorden ze al jouw vragen en geven advies waar nodig.

Bij de Huizenkoning krijg jij je eigen makelaar. Jouw makelaar beantwoordt al jouw vragen en is precies op de hoogte van wat er speelt rond de verkoop van jouw huis. De andere leden van ons team kijken ook mee via jouw onlinepagina, zodat iedereen altijd precies weet hoe het staat met de verkoop van jouw huis. Je hoeft nooit iets uit te leggen, dat bespaart tijd en ergernis.

Verkoop zelf

Klaar om te verkopen?

€ 1.199,-

exclusief € 345,- opstartkosten

Wil je dat wij ook de rondleidingen doen?

Natuurlijk kunnen we dat! Onze makelaar zal dat graag voor je doen.

Persoonlijk contact

Je persoonlijke adviseur begeleidt je door het hele proces en een team van deskundigen staat altijd voor je klaar.

Daniel Tonen

Oprichter

Iwona van Katwijk

Manager Huizenkoning Makelaars