Over Huizenkoning

Onze visie

Huizenkoning is opgericht vanuit een passie voor vastgoed. Door de jarenlange ervaring met investeren in vastgoed hebben wij enorm veel ervaring met complete renovaties en transformaties. Mede hierdoor hebben wij in de loop der jaren ook duizenden huizen gezien en makelaars gesproken. Die ervaringen waren soms goed maar vaak tenenkrommend. Makelaars namen vaak niet op of belden niet terug. Meer dan eens kregen wij ook van andere verkopers te horen dat de makelaar steken had laten vallen in de dienstverlening richting hen. Een ander veel gehoord beklag is dat de makelaar vooral heel duur was, slecht communiceerde, lelijke foto’s had genomen en weinig aandacht aan de verkoop had geschonken. Dat is natuurlijk een gemiste kans. Dat moet beter en dat kan dus ook veel beter.

De makelaarsbranche heeft de laatste jaren een erg slecht imago, dit wilden wij veranderen door een betrouwbaar en betaalbaar alternatief te bieden waarbij we onze klant centraal stellen en tijdens het proces volledig ontzorgen zonder daarbij in te leveren op kwaliteit.

Wij geloven dat iedereen goed advies en een goede nachtrust verdient. Een advies dat jouw woonwensen en toekomstdromen, betaalbaar en zonder fratsen, kan realiseren. Het is fijn als je weet dat jouw makelaar alles goed geregeld heeft en dat je geen onverantwoorde risico’s loopt. Wij zoeken uit wat echt belangrijk voor jou persoonlijke situatie is. En we zetten ons er elke dag 100% voor in om dat op een ethische en transparante manier voor elkaar te krijgen.

Het is tijd dat de makelaar weer positief in beeld komt en dat het vertrouwen in de dienstverlening van de makelaar weer hersteld gaat worden.

Onze missie

Jouw succes is onze zuurstof. We zijn dus pas tevreden als jij dat ook bent en als je begrijpt waarom een bepaalde keuze wel of niet handig en verstandig is. Wij willen graag dat je de zaken goed kunt afwegen en goed geïnformeerde keuzes maakt zodat je zonder zorgen verder kunt.

Bij Huizenkoning weet je altijd vooraf hoeveel je kwijt bent aan makelaarskosten, ongeacht de prijs van het object. Wij rekenen een vast tarief en jij bepaalt helemaal zelf hoeveel hulp je nodig hebt. Dat vinden wij wel zo eerlijk.

Je krijgt een makelaar toegewezen die jou de persoonlijke aandacht geeft die je nodig hebt. Bij ons draait alles om jou. Dat jij goed geholpen wordt, dat jij de juiste keuzes maakt en dat jouw toekomstplannen een stap dichterbij komen. Jouw persoonlijke makelaar is bekend in de regio en je kunt deze gewoon mobiel en via Whatsapp bereiken. Zo heb je altijd iemand die alle tijd voor je neemt, aandacht voor je persoonlijke situatie heeft en je duidelijk en objectief kan adviseren. Dat is dus heel persoonlijk en zeker ook efficiënt.

Onze makelaars hebben hun sporen reeds verdient. Ze worden geselecteerd op hun vakkennis en ervaring. We werken met makelaars die met alle aspecten van vastgoed bekend zijn en de kleine lettertjes ook snappen. Onze adviseurs zijn bekend met hypotheken maar ook met verzekeringen en overige financiële zaken. Ze kunnen je dus goed uitleggen wat de mogelijkheden en de voorwaarden zijn bij het kopen of verkopen van jouw huis.

Jouw woning krijgt een schitterende online presentatie en onze vaste fotograaf zorgt voor waanzinnig scherpe foto’s. Maar daar stoppen we natuurlijk niet. We gaan je woning ook volgens NEN-normering laten inmeten zodat de plattegronden realistisch en nauwkeurig zijn.

Ons professionele marketing team zorgt dat alles op onze social media komt. Daarnaast hebben we maandelijke een LIVE bezichtiging op ons Facebook kanaal.

Door onze jarenlange ervaring met renovatie en transformatieprojecten weten wij precies hoe huizen bouwkundig in elkaar zitten. Of het nu gaat om bouwkundige, juridische of financiële vraagstukken, bij ons ben je altijd in vertrouwde handen.

Bij Huizenkoning zijn we flexibel. Er zijn altijd mogelijkheden voor afspraken in de avonden en weekenden als dit jouw voorkeur heeft. Wij begrijpen vanzelfsprekend dat jij overdag net zo druk bezig bent als wij.

Altijd een duidelijk, vast tarief

Bij Huizenkoning weet je altijd vooraf hoeveel je kwijt bent aan makelaarskosten, ongeacht de prijs van het object. Wij rekenen een vast tarief en jij bepaalt helemaal zelf hoeveel hulp je nodig hebt. Dat vinden wij wel zo eerlijk.

Maar waarom eigenlijk die vaste prijs?

Een wetenschappelijk onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam heeft bovendien aangetoond dat er nauwelijks een verband bestaat tussen de prestaties en de beloning van de makelaar. En dat niet alleen, het economentrio Pieter Gautier, Arjen Siegmann en Aico van Vuuren ontdekten in hun onderzoek nog meer.

 ‘Dat bepaalde makelaars een hoger tarief bedingen, is in het voordeel van de klant’, aldus NVM-perswoordvoerder Roeland Kimman. ‘Deze professionals betalen zichzelf terug.’

Er zijn grote verschillen tussen de moderne makelaars en de traditionele makelaars. Het bovengenoemde economentrio concludeerden uit de (statistisch gecorrigeerde) data namelijk ook dat internetmakelaars gemiddeld 21 dagen sneller verkopen tegen een gemiddeld 2,7 procent hogere prijs.

Het gehele onderzoek kun je hier bekijken.

Er zijn ook kamervragen over dit onderwerp gesteld. De kamervragen over dit onderwerp kun je hier lezen.

Tot slot heeft de Nederlandse Mededingingsautoriteit ook een onderzoek gedaan naar de concurrentie binnen de makelaardij. Ook heeft de Nederlandse mededingingsautoriteit de NVM al eens terug gefloten nadat zij de beroepsregels aan wilde passen om de ‘on line’ concurrentie tegen te gaan. De Nma publiceert hier; “NVM regels in nadeel consument”

Benieuwd wat wij voor je kunnen doen?

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een van onze makelaars.

Wie zijn wij?

Het team van Huizenkoning wordt geleid door Daniël Tonen en Iwona van Katwijk. Daniël heeft dankzij zijn opleiding Finance & Investments aan de Erasmus universiteit een analytische, financiële achtergrond die hij heeft gebruikt bij diverse financiële functies bij Nederlandse multinationals. Daarnaast heeft hij veel kennis opgebouwd op het gebied van investeren in vastgoed, met name in Zuid-Holland. Iwona heeft meer dan 20 jaar ervaring in de vastgoedbranche en weet als geen ander hoe processen en trends in de makelaardij leiden tot resultaat.

Daniel Tonen

Oprichter

Iwona van Katwijk

Manager Huizenkoning Makelaars